Студія ландшафтного дизайну "Ekolog.Bathen"

Еко-стиль - це основа всіх наших робіт. Максимальне використання природних матеріалів створює воістину неповторний ексклюзивний дизайн. Ми вносимо природу до Вашої оселі, саду, у Ваше життя... Відкрийте разом з нами дивовижний світ гармонії та затишку, який несе природа!!!

Культурный ландшафт

Зелена кімната: секрет створення вітальні-зимового саду

Цей зимовий сад оформлений у класичному стилі з легким флером вікторіанської доби. Відомо, що на цей історичний період припадає розквіт оранжерей.

То був час географічних відкриттів, і “мисливці за рослинами” завозили в Старе Світло безліч екзотичних кольорів з різних куточків світу: Індії, Південної Америки, Африки, Полінезії. Європейські аристократи змагалися один з одним у придбанні рідкісних орхідей і ніколи не скупилися коштом для будівництва оранжерей. Деякі з них нагадували справжні палаци. Прикладом цього є будівництво Кришталевого палацу архітектора Пекстона в Лондоні. У цій величезній споруді можна не тільки сидіти, а й прогулюватися, розглядаючи рідкісні дива, привезені через океан. Сьогодні такі громіздкі споруди майже не споруджують. Зазвичай під зимовий сад у нас виділяють у будинку якусь кімнату, яка має великі вікна з товстим склом. У нашому випадку під зимовий сад виділено помешкання площею близько 30 м2. У центрі кімнати, в оточенні рослин, приємно поговорити з друзями за філіжанкою чаю Стилістика кімнати гармонійно поєднується зі стилістикою інтер’єру всього будинку. Ідеї для оформлення зимового саду підказали красиві м’які меблі в класичному стилі, картини, ажурне бронзове кування, м’які драпірування гардин, всі можливі стильні аксесуари. З інтер’єром будинку зимовий сад пов’язує витончена ковка столу, стільців, підставок, а також невеликі картини та овальне дзеркало. З суміжної кімнати, через великі вікна, відкривається чудовий вид на зимовий сад, а трохи прочинена прозора тюль лише додає інтригу в спогляданні зеленої кімнати. Текстиль у зимовому саду також перегукується з текстилем всього будинку – це м’які, теплі відтінки бежевого та кремового кольорів. Але оскільки рослини потребують гарного освітлення, штори довелося драпірувати по краях вікон. Але від цього не стало гірше, навпаки, вуличний краєвид опинився в рамці і став більш виграшним. Сидячи за столиком із мозаїчною стільницею, можна милуватися садовим ландшафтом. Кулясті крони акацій, підлогові газони висаджених на терасі, перегукуються зі штамбовими фікусами в зимовому саду. А живоплот із вічнозеленого самшиту є прекрасним тлом для квітучих і плодоносних кімнатних рослин. Квіткова композиція, посаджена навпроти вікон зимового саду, порадує яскравими барвами навесні. Ароматні жовті квітки гамамелісу в компанії ерики та крокусів повідомлять про прихід довгоочікуваної весни. А взимку всю увагу привертають тропічні вихованці зимового саду.
Як і вікторіанську епоху, у саду не обійшлося без орхідей. Світлі цимбідіуми на підлозі та рожеві фаленопсиси на полиці захоплюють своєю красою та витонченістю. Бежева плитка для підлоги і темно-коричнева деревина ще більше підкреслюють крихкість і В центр столу добре вписалася велика скляна вазаневагомість цих дивовижних квітів. Не дарма phalaenopsis у перекладі з латини — квітка-метелик. Його квітки на тонкій ніжці пурхають, мов метелики, над зеленими листочками, відкидаючи тінь на напівосвітлену стіну. Яскраво-червоні квітки антуріуму, який також називають квітка-фламінго, вносить контраст у цю пастельну гаму кольорів, а помаранчеві мандарини чудово його доповнюють.
Але не лише краса квітів привертає до себе увагу. Свіжий, гіркуватий аромат квітучого лимона впереміш із густим солодким запахом гарденії розливається по всіх куточках кімнати. До того ж плоди, що дозріли на цьому невеликому деревці, їстівні. Тому можна сміливо запрошувати друзів на вечірнє чаювання. Випита чашка чаю з соковитим скибочкою лимона і дружня бесіда — що може бути краще за холодного зимового вечора?

Про освітлення рослин
У зимовому саду квіти та рослини потребують більш яскравого та тривалого освітлення. Тому в такому приміщенні потрібно включати фітолампи. Якщо рослини тропічні та субтропічні, лампи можна включати на 12 годин – саме стільки триває світловий тропічний день. Це важливо і для акваріумів, які чудово виглядають в інтер’єрі зимового саду.

Про історію зимового саду
Прообрази перших зимових садів сягають глибокої давнини. Але зимові сади в приблизно тому образі, в якому ми представляємо їх зараз, вперше з’явилися в Англії близько 350 років тому. Оригінальна ідея прижилася, і невдовзі у багатьох країнах, практично у кожному будинку, з’явилися звані ” conservatory ” . У дореволюційній Росії “conservatory” були перейменовані в “зимовий сад” і довгий час успішно використовувалися як у заміських маєтках, так і в міських апартаментах.

Comments are closed.