Студія ландшафтного дизайну "Ekolog.Bathen"

Еко-стиль - це основа всіх наших робіт. Максимальне використання природних матеріалів створює воістину неповторний ексклюзивний дизайн. Ми вносимо природу до Вашої оселі, саду, у Ваше життя... Відкрийте разом з нами дивовижний світ гармонії та затишку, який несе природа!!!

Культурный ландшафт

Національні парки

Национальные парки

Невеликі заповідники, оточені з усіх боків освоєними землями, зазнають різноманітного тиску з боку останніх, починаючи від надмірного скупчення тварин та вторгнення бур’янів та кінчаючи впливом техногенних забруднень. Кожен заповідник має бути оточений буферною зоною з обмежувальним режимом використання.
Від власне заповідників слід відрізняти інші категорії так званих територій, що охороняються, які не мають поки єдиного статусу, класифікації та номенклатури.

До них відносяться національні парки, заказники та ін. Національні парки, що займають іноді десятки тисяч квадратних кілометрів, призначаються головним чином для масового туризму І відкриті для широкого відвідування (у США їх щорічно відвідує понад 100 млн осіб; кількість відвідувачів Татранського парку становить 4 млн) . До них наближаються ландшафтні заказники (НДР, ЕРСР), невеликі за площею території, де господарська діяльність не припиняється, але зберігаються зовнішні риси ландшафту.

Замовники призначені головним чином охорони диких тварин, зокрема перелітних птахів. Вони закриті для полювання на різні терміни, іноді практично на необмежений час, і в останньому випадку наближаються до заповідників.

У деяких країнах (НДР) є природні резервати – зазвичай невеликі ділянки, що охороняються, де охороняється фауна і ведуться наукові дослідження. Нарешті, до великої групи пам’яток природи відносяться окремі природні об’єкти, що охороняються: печери, великі валуни, геологічні оголення, види тварин і рослин, окремі дерева і т. п. Істотне значення має догляд за ландшафтом, тобто його зовнішнє благоустрій, підтримання і формування високих естетичних аспектів.

Значною мірою це досягається вже шляхом раціонального розміщення різних угідь, рекультивації земель, озеленення тощо, про що йшлося вище.

Додаткові заходи пов’язані головним чином із проблемою вписування у ландшафт різних споруд, що входить у сферу так званої ландшафтної архітектури.

Comments are closed.