Студія ландшафтного дизайну "Ekolog.Bathen"

Еко-стиль - це основа всіх наших робіт. Максимальне використання природних матеріалів створює воістину неповторний ексклюзивний дизайн. Ми вносимо природу до Вашої оселі, саду, у Ваше життя... Відкрийте разом з нами дивовижний світ гармонії та затишку, який несе природа!!!

Культурный ландшафт

Декоративний фонтан

Фонтани надзвичайно корисні: вони чудово аерують воду, тобто подають у ставок необхідний для правильного функціонування екосистеми кисень. По-друге, постійна циркуляція води перешкоджає її застою, отже, і цвітінню. До того ж, так звані кімнатні фонтани допомагають зволожувати повітря у квартирі.

Багато хто вважає, що для будівництва фонтану потрібна велика територія та солідна сума грошей. Однак, це не так. Раніше справді для його спорудження була потрібна складна система труб, але тепер на зміну їй прийшли електричні насоси для фонтану. Принцип роботи сучасного фонтану є досить простим. У резервуарі, наповненому водою, встановлюється насос (напруга живлення з метою безпеки не вище 12В), що забезпечує циркуляцію води.

Таким чином, фонтан не потрібно підключати до водопроводу, достатньо один-два рази на місяць, у міру висихання підливати воду в резервуар. Напір води завжди можна відрегулювати. Щоб створити декоративний фонтан, підійде як природний, так і штучний ставок, басейн і невелика пластикова ємність для створення невеликого кімнатного фонтану.

Щоб отримати фонтан одного насоса, звичайно, мало. До нього потрібна насадка для фонтану. Саме вона формує зовнішній вигляд фонтану, інакше кажучи, водяну картину, яка може бути будь-якою: «вулкан», «кільце», «чаша», «пінний стовп», «зірка», «квітка», «купол» тощо. буд. Шляхом регулювання однієї і тієї ж насадки можна отримати три різні картини. А при спільному використанні від двох до семи однакових насадок утворюється багатоступінчаста картина. Оригінальні варіанти виходять при використанні двох різних насадок, наприклад, «зірочки» та «дзвони». Загалом все залежить виключно від вашої фантазії.

Особливий інтерес становлять професійні фонтанні насадки, виконані не з пластику, як звичайні побутові, а з металу (латуні або нержавіючої сталі), що гарантує високу якість та довговічність. Вони дозволяють створювати дуже незвичайні водяні картини. Наприклад, «королівська лілія» формує унікальну по красі картину у вигляді квітки лілії, «букет» – кільце з водяних струменів з одним центральним струменем, а «пісочний годинник» – картину у формі пісочного годинника. Насадки «купол» і «дзвін» створюють рівномірну водяну плівку завтовшки близько 5 мм у вигляді купола та дзвона відповідно.

Але такі насадки мають низьку стійкість до поривів вітру, тому їх рекомендується встановлювати тільки в захищених від вітру місцях. «Тюльпан» є комбінацією з кількох водяних куполів. Популярністю користуються насадки, що створюють пінні картини: «пінний стовп», «пінний струмінь», «пінна гора». Вони стійкі до вітру та добре аерують воду. «Віялові» насадки, що направляють потік води у певний бік, можуть використовуватися як доповнення до центральної та вертикальної насадок.

Генератори туману, що розщеплюють воду на кисень та водень
Генератори туману, що розщеплюють воду на кисень та водень – краса у поєднанні з практичною дією (зволоження повітря).
Складні картини типу «мала водяна півсфера» та «мала водяна сфера» – комбінація безлічі куполів. Вони мають середню стійкість до вітру, тому їх також краще поміщати тільки в захищених від вітру місцях. До речі, насадки, що формують ці картини, настільки незвичайні та красиві, що привертають увагу навіть коли не працюють.

Зазначимо, що одні насадки встановлюють як над водою, так і під нею, інші тільки під водою і на певній глибині.

Ви можете влаштувати на своїй заміській ділянці не лише фонтан, а й водоспад. Для цього вам знадобляться спеціальні ємності. Зверху на ємність встановлюється міцна кришка, яку можна приховати декорувавши водоспад кам’яними плитами. Для збільшення ширини водоспаду кілька ємностей з’єднують разом. Крім окремих фонтанних насадок та насосів, деякі компанії пропонують вже повністю зібрані та готові до використання фонтанні установки.

Наприклад, модель Версаль фірми Messner з насосом потужністю 120 Вт забезпечує автоматичну зміну водяних картин. Ця модель поміщається в будь-яку відповідну ємність і починає функціонувати відразу після включення в електричну мережу.

Comments are closed.