Студія ландшафтного дизайну "Ekolog.Bathen"

Еко-стиль - це основа всіх наших робіт. Максимальне використання природних матеріалів створює воістину неповторний ексклюзивний дизайн. Ми вносимо природу до Вашої оселі, саду, у Ваше життя... Відкрийте разом з нами дивовижний світ гармонії та затишку, який несе природа!!!

Культурный ландшафт

Тротуарна клінкерна цегла в ландшафтному дизайні

Велику популярність у мистецтві ландшафтного дизайну набуває тротуарна клінкерна цегла. Він рекомендований у використанні для мощення доріжок, вулиць, ділянок, наближених до заміського будинку, а також для міських будівель, паркувань, під’їзних шляхів, ділянок двору, для тераси, сходових конструкцій, присадибних двориків.

На думку фахівців у ландшафтному дизайні садові доріжки та різноманітні майданчики на присадибній ділянці є важливим декоративним та функціональним елементом. Завдяки чому можна запобігти появі бруду на території навколо будинку під час дощу та танення снігу. Мощення доріжок тротуарною клінкерною цеглою є ключовим елементом ландшафтного дизайну. Доріжки формують ділянку, поєднують важливі об’єкти на території заміського будинку. Протягом століть клінкерна цегла використовувалася як декоративний елемент у ландшафтному дизайні. Природний колір клінкерного покриття чудово поєднується із зеленими рослинами та квітковими клумбами. Клінкерну продукцію за високу якість відносять до елітного класу, який не вийде з моди.

Красиво вимощені доріжки нікого не залишать байдужими та стануть яскравим акцентом вашої присадибної ділянки. Широке розмаїття типів кладки тротуарної клінкерної цегли, розміри шва, багата палітра кольорів і різний формат цегли передбачає створення унікальних ландшафтних рішень, які гармонійно поєднуються з навколишнім світом.

Серед переваг тротуарної клінкерної цегли фахівці виділяють:

зручний розмір для кладки;
високу стійкість до механічних, хімічних та обумовлених навколишнім середовищем впливів;
здатність витримувати великі динамічні та статичні навантаження;
високу морозостійкість;
низьке водопоглинання;
довговічність використання та стійкість до стирання;
природні кольори та відтінки.

У ландшафтному дизайні, де все дихає природою, клінкерна цегла, як не можна, до речі, оскільки це натуральний екологічно чистий матеріал. Відзначимо ще одну перевагу клінкерної цегли – це можливість її використання з двох сторін, а також повторного застосування у разі необхідності ремонту або перенесення каналів, а то й зовсім зміни розташування доріжки.

Визначено і економічна вигода тротуарна клінкерна цегла, оскільки є одночасно і будівельним матеріалом, і декоративним елементом. Найбільш відомими виробниками клінкерної тротуарної цегли є ABC Klinkergruppe, Feldhaus Klinker, Muhr, Roben, CRH clay solutions.

Comments are closed.